Maková roláda s džemem

1. Bílky ušlehejte do pěny a postupně vmíchejte med.
2. V míse vyšlehejte žloutky, přidejte mák a prášek do pečiva.
3. Lehce vmíchejte bílky s medem.
4. Těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem.
5. Pečte asi 10 minut při 180 °C.
6. Ihned po upečení vyklopte na vlhkou utěrku, odstraňte papír, opatrně srolujte a nechte vychladnout.
7. Vychladlou roládu rozbalte, potřete marmeládou a šlehačkou.
8. Pak roládu opatrně srolujte a nechte ji odpočinout.

Recept je vhodný i během udržovacího programu NUTRI FOOD PLAN – NON JO-JO EFFECT.

SLOŽENÍ

Těsto:
5 vajec
5 lžic medu
9 polévkových lžic mletého bílého (nebo modrého) máku
1 lžička prášku do pečiva

Náplň:
250 ml smetany ke šlehání
džem podle chuti

Odborník radí

Některé studie zjistily, že pravidelná konzumace máku nám může pomoci zajistit zdravý zrak a předcházet závažným očním onemocněním, jako je například makulární degenerace.