Mrkvový dort

1. Předehřejte troubu na 200 °C.
2. Plech o rozměrech 20 x 30 cm vyložte pečicím papírem. Vejce smíchejte s medem, jogurtem a olejem.
3. Přidejte ovesné vločky, mouku smíchanou s práškem do pečiva, skořici a sůl. Vmíchejte najemno nastrouhanou mrkev.
4. Pokud je těsto příliš husté, přidejte ještě trochu jogurtu. Pečte 25 až 30 minut. Nechte vychladnout.
5. Připravte polevu tak, že ve vodní lázni rozpustíte čokoládu, olej a vodu. Nakonec jím dort potřete.Recept je vhodný i pro program udržování hmotnosti . BEZ JO-JO EFEKTU

SLOŽENÍ

PATH:
300 g mrkve
2 vejce
100 g medu
200 ml bílého jogurtu
100 ml kokosového oleje
200 g ovesných vloček
180 g hladké špaldové mouky
1 balíček prášku do pečiva
1 lžička mleté skořice
Špetka soli
POLEVA:
2 lžíce kokosového oleje
50 ml vody

EXPERT ADVISES

Kvalitní čokoláda obsahuje cenné antioxidanty, které účinně bojují proti volným radikálům v těle. Vařením a ředěním mlékem se však tato schopnost ztrácí.