- Odřízněte spodní část patisonu.
- Poté odřízněte horní část a lžící vydlabejte střed.
- Patison zalijte vroucí osolenou vodou, nechte 2 minuty odpočívat a nechte okapat na talíři.
- Na pánvi s olejem osmažte nakrájenou cibuli s plátky česneku.
- Po chvíli přidejte část dužiny z patisonu a krátce orestujte.
- Nakonec přidejte na kostičky nakrájené maso, vejce, sýr (50 g si ponechte na posypání), ochuťte zeleninovým vývarem NutriFood, kořením a bylinkami.
- Touto směsí naplňte patizson, položte ho na plech vyložený pečicím papírem a povrch posypte zbylým sýrem. Po upečení bude mít pěkně křupavou „pokličku“.
- Pečte 35 minut (podle velikosti patisonu) při 200 °C.
Recept je vhodný pro program přechodu na pevnou stravu – program STABILIZACE.