Pečený patison plněný kuřecím masem

  1. Odřízněte spodní část patisonu.
  2. Poté odřízněte horní část a lžící vydlabejte střed.
  3. Patison zalijte vroucí osolenou vodou, nechte 2 minuty odpočívat a nechte okapat na talíři.
  4. Na pánvi s olejem osmažte nakrájenou cibuli s plátky česneku.
  5. Po chvíli přidejte část dužiny z patisonu a krátce orestujte.
  6. Nakonec přidejte na kostičky nakrájené maso, vejce, sýr (50 g si ponechte na posypání), ochuťte zeleninovým vývarem NutriFood, kořením a bylinkami.
  7. Touto směsí naplňte patizson, položte ho na plech vyložený pečicím papírem a povrch posypte zbylým sýrem. Po upečení bude mít pěkně křupavou „pokličku“.
  8. Pečte 35 minut (podle velikosti patisonu) při 200 °C.

Recept je vhodný pro program přechodu na pevnou stravu – program STABILIZACE.

SLOŽENÍ

  • 1 středně velký patison
  • 150 g kuřecích prsou
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 vejce
  • 150 g nízkotučného tvrdého sýra
  • NutriFood Zeleninový vývar
  • Mletý černý pepř
  • Špetka muškátového oříšku
  • 1 hrst čerstvé petrželky
  • Oregano

Odborník radí

Mladé patisony lze jíst také syrové a přidávat je do salátů, aby se zvýšil příjem termolabilních vitaminů, jako je např. vitamin C.