Pečený patizón plněný kuřecím masem

1. Odřízněte spodní část patizonu.
2. Pak odřízněte horní část a lžící vydlabejte střed.
3. Patizón zalijte vroucí osolenou vodou, nechte 2 minuty odpočívat a nechte okapat na talíři.
4. Na pánvi s olejem osmahněte nakrájenou cibuli s plátky česneku.
5. Po chvíli přidejte trochu patizonové dužiny a krátce povařte.
6. Nakonec přidejte maso nakrájené na kostičky, vejce, sýr (50 g nechte na posypání), ochuťte zeleninovým vývarem NutriFood, kořením a bylinkami.
7. Touto směsí naplňte patizony, položte je na plech vyložený pečicím papírem a posypte je zbylým sýrem.
8. Po upečení bude mít pěkně křupavou ,,pokličku“.
9. Pečte 35 minut (podle velikosti patisonu) při 200 °C.

Recept vhodný pro program přechodu na pevnou stravu – Program STABILIZACE .

SLOŽENÍ

1 středně velká patizona
150 g kuřecích prsou
1 lžíce olivového oleje
1 cibule
1 stroužek česneku
1 vejce
150 g nízkotučného tvrdého sýra
NutriFood Zeleninový vývar
Mletý černý pepř
Špetka muškátového oříšku
1 hrst čerstvé petrželky
Oregano

EXPERT ADVISES

Mladé patisony lze jíst také syrové a přidávat je do salátů, aby se zvýšil příjem termolabilních vitaminů, jako jsou např.. vitamin C.