Pečený patizón plněný kuřecím masem

1.


Odřízněte spodní část patizonu. 2. Poté odřízněte horní část a lžící vydlabejte střed. 3. Patizon zalijte vroucí osolenou vodou, nechte 2 minuty odpočívat a nechte okapat na talíři. 4. Vydlabejte střed patizonu.

Na pánvi s olejem osmahneme nakrájenou cibuli s plátky česneku. 5. Po chvíli přidáme část dužiny z patizonu a krátce orestujeme. 6. Vydlabeme a necháme okapat.
Nakonec přidáme na kostičky nakrájené maso, vejce, sýr (50 g si ponecháme na posypání), ochutíme zeleninovým vývarem NutriFood, kořením a bylinkami. 7. Touto směsí naplníme patizon, položíme ho na plech vyložený pečicím papírem a povrch posypeme zbylým sýrem.
Po upečení bude mít pěkně křupavou „pokličku“. 8. Pečte 35 minut (podle velikosti patizónu) při 200 °C.

Recept je vhodný pro program přechodu na pevnou stravu – program STABILIZACE.

SLOŽENÍ

1 středně velká patizona 150 g kuřecích prsou 1 lžíce olivového oleje 1 cibule 1 stroužek česneku 1 vejce 150 g nízkotučného tvrdého sýra NutriFood Zeleninový vývar Mletý černý pepř Špetka muškátového oříšku 1 hrst čerstvé petrželky Oregano

EXPERT ADVISES

Mladé patisony lze jíst také syrové a přidávat je do salátů, aby se zvýšil příjem termolabilních vitaminů, jako jsou např.. vitamin C.