Pórková polévka s chřestem (FOTO KROK)

Věděli jste, že květen je nejen lásky čas, ale také chřestu? Ano, sezóna chřestu je tady a spolu s ní jsme pro vás připravili recept FIT a naši pórkovou polévku NutriFood MRP. Vyzkoušejte náš recept FIT od „zeleninových králů“ !

Recept a fotopostup na pórkovou polévku s chřestem

1. Česnek očistěte a nakrájejte nadrobno. Chřest omyjte a očistěte.

2. Chřest nakrájejte na menší kousky a orestujte spolu s česnekem.

3. Přidejte čerstvý nebo sušený tymián.

4. Dochuťte černým pepřem a špetkou soli.

5. Pak chřest zalijeme česnekem a vodou a necháme ho vařit doměkka.

6. Mezitím připravte pórkovou polévku NutriFood MRP podle návodu na zadní straně obalu.

7. Když je chřest měkký, přidejte pórkovou polévku, odstavte a rozmixujte dohladka.

Závojíčky, náhrada za naši chřestovou polévku, jsou venku.

Dobrou chuť!

Tento recept obsahuje:

  • 226 kcal
  • 26 g sacharidů
  • 21 g bílkovin
  • 3,5 g tuků

Recept je vhodný i pro program COMPLETE – kompletní náhrada stravy.

SLOŽENÍ

  • 2 menší stroužky česneku
  • Tymián
  • Černý pepř
  • Špetka soli
  • 80 g zeleného chřestu
  • 150 -180 ml vody na přípravu polévky NutriFood MRP
  • NutriFood MRP Pórková polévka
  • 230 ml horké vody

EXPERT ADVISES

Věděli jste, že chřest má výjimečné zdravotní účinky? Je bohatý na saponiny (druh fytonutrientů), které snižují riziko vzniku rakoviny, pomáhají udržovat krevní tlak, regulovat hladinu cukru v krvi a kontrolovat hladinu lipidů. Bílému chřestu se také říká „bílé zlato“ nebo „královská zelenina“. Tato odrůda se pěstuje ve tmě, bez přístupu slunečního světla, takže její rostlinné buňky nefotosyntetizují a nemají zelenou barvu. Zelený chřest je méně sladký, ale obsahuje více minerálů a vitaminů.