Pórková polévka s chřestem (FOTO KROK)

Věděli jste, že květen je nejen lásky čas, ale také čas chřestu? Ano, sezóna chřestu je tady a spolu s ní jsme pro vás připravili vhodný recept na pórkovou polévku NutriFood MRP. Vyzkoušejte náš recept ze „zeleniny králů“!

1. Česnek očistěte a nakrájejte nadrobno. Chřest omyjte a očistěte.

2. Chřest nakrájejte na menší kousky a orestujte společně s česnekem.

3. Přidejte čerstvý nebo sušený tymián.

4. Dochuťte černým pepřem a špetkou soli.

5. Poté chřest a česnek zalijte vodou a nechte vařit doměkka.

6. Mezitím připravte pórkovou polévku NutriFood MRP podle návodu na zadní straně obalu.

7. Když je chřest měkký, přidejte pórkovou polévku, odstavte a rozmixujte dohladka.

Závojíčky, náhrada za naši chřestovou polévku, jsou venku.

Dobrou chuť!

Recept je vhodný i pro program COMPLETE – kompletní náhrada stravy.

SLOŽENÍ

 

EXPERT ADVISES

Věděli jste, že chřest má mimořádné zdravotní účinky? Je bohatý na saponiny (druh fytonutrientů), které snižují riziko vzniku rakoviny, pomáhají udržovat krevní tlak, regulovat hladinu cukru v krvi a kontrolovat hladinu lipidů. Bílému chřestu se také říká „bílé zlato“ nebo „královská zelenina“. Tato odrůda se pěstuje ve tmě, bez přístupu slunečního světla, takže její rostlinné buňky nefotosyntetizují a nemají zelenou barvu. Zelený chřest je méně sladký, ale obsahuje více minerálů a vitaminů.